top of page
Zoeken
  • jalinedehouwer

Natural Hair & Silence, wie is dat eigenlijk?

Wie is de kapster achter Natural Hair & Silence... Jaline dus, ik, die deze post schrijft.


Ooit afgestudeerd als leerkracht Secundair Onderwijs in de vakken wiskunde, biologie en technologie. Daarna terecht gekomen in de bedrijfswereld waar ik een carrière uitbouwde als Manager in de logistieke sector en eindigde als Executive Assistant. Ik mocht veel leren in de bedrijfswereld, goede en minder goede dingen... De opgedane kennis was zeker nuttig tijdens het opstarten van mijn zaak.


In februari 2019 ging bij mij het licht uit, ik had een major burn-out na te lang keuzes gemaakt te hebben met mijn verstand in plaats van met mijn hart.

Als ik weer wat hersteld was, ben ik beginnen nadenken wat ik echt graag doe en hoe ik geld kon verdienen met iets waar ik mijn creativiteit in kon gebruiken. Aangezien ik al aan het experimenteren was met een tondeuse en kappersschaar bij mijn 4 gezinsleden, was de keuze snel gemaakt om een kappersopleiding te volgen.

Ik startte aan de Allround Kappersopleiding bij CVKO in Boom en ik deed ook stage in een kapsalon in Gent. Maar door de burn-out was mijn lichaam nog verzwakt en ik ben heel ziek geworden door te werken met chemische kleurings- en ontkleuringsproducten.


Het ziek zijn heeft me veel geleerd over de invloed van voeding op onze gezondheid, over chemische stoffen in ons lichaam door de manier van leven, het dagelijks gebruik van middelen die chemische componenten bevatten en eten van voedingsmiddelen met allerhande chemische restproducten. Geen haar op mijn hoofd dat er nog aan dacht om met chemische kleuringen en verzorgingsproducten te werken!

Geen haar op mijn hoofd typ ik hier boven... Ik had letterlijk geen haar meer op mijn hoofd. Twee keer zijn mijn haren uitgevallen tijdens het ziek zijn. Er zaten zoveel toxische stoffen in mijn lichaam dat er geen energie meer was om nieuw haar te laten groeien. Pas in mijn 38e levensjaar kreeg ik de mooie krullen die nu mijn hoofd sieren!

links: model Mieke, rechts: Jaline

In 2022 heb ik de opleiding tot kapster afgewerkt en op 1 april is Natural Hair & Silence open gegaan. Met mijn huisarts en diëtiste Sofie De Clercq van Holistic Nutrition besprak ik de ingrediënten van de verzorgingsproducten van Rodolphe & CO en zij waren enthousiast en gaven me groen licht om hier dagelijks mee aan het werk te gaan. Zelf werk ik uiteraard met 100% natuurlijke plantenkleuringen en niet met de Mineral Colors van Rodolphe & Co die nog steeds chemisch werken. Ik volgde een workshop Organic Infused Colors en ik was helemaal verkocht. Mensen in Gent zaten duidelijk te wachten op een nieuw natuurlijk kapsalon want ik mag veel kleuringen uitvoeren met plantenpoeders.

Ondertussen schoolde ik me ook al bij in het knippen van krullen en ontdekte ik nog een mooi merk met natuurlijke producten: Innersense.

Zelf geniet ik heel hard van werken in stilte. Ik maak ook regelmatig stiltewandelingen in de natuur en ik neem graag deel aan vrouwencirkels. Het hele jaar rond vind je me zwemmend in de Blaarmeersen. Het zwemmen in koud water, zeker in de herfst en de winter, geeft me veel energie.


Dat ik in stilte werk wil trouwens niet zeggen dat er nooit gepraat wordt bij Natural Hair & Silence. Nieuwe klanten willen graag kennis maken, en zelf vind ik het ook fijn om te horen wie er in mijn kappersstoel plaatsneemt. Het belangrijkste is dat ik niet aan smalltalk hoef te doen. Dan loopt mijn energievaatje snel leeg. En gelukkig merk ik dat de juiste klanten mijn klein kapsalonnetje bezoeken. Er zijn al veel mooie gesprekken geweest en ik heb mensen leren kennen die me kunnen helpen via hun job of hobby, me in contact brengen met weer andere mensen of zelfs vrienden zijn geworden. De stilte creëert ruimte voor zoveel moois.


Ik ben fier op mezelf dat ik het gedurfd heb, me herscholen en zelfstandige worden. Elke dag ben ik dankbaar dat ik creatief bezig mag zijn en ik hou enorm van mijn job als kapster. Dank je wel lieve klanten, voor jullie vertrouwen en alle vriendelijke woorden die ik al mocht ontvangen.

123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


Post: Blog2 Post
bottom of page