top of page
NH&S-118.jpg

Ontstaan van Natural Hair & Silence

Sinds april 2022 bestaat het kapsalon. Wat begon met enkele klanten in een omgebouwde badkamer groeide uit tot een volle agenda en een verhuis naar het pand in de Oude Houtlei 2 in Gent.

Natural Hair Silence = Jaline en omgekeerd. Voorlopig werk ik alleen maar de toekomstplannen zijn groot. 

Na een carrièrre als Manager in de logistieke sector en een laatste job als Executive Assistant in het bedrijfsleven schoolde ik me om tot kapster. Er zat een serieuze burn-out tussen deze carrière switch. Dat ik zelf ziek ben geweest en lang hebben moeten herstellen heeft er voor gezorgd dat ik zeer bewust ben gaan leven. Ik eet wat de natuur ons biedt, zonder smaak- en kleurstoffen, met zo weinig mogelijk E-nummers en bewaarmiddelen. Dat vertaalt zich in een kapsalon waar gewerkt wordt zonder schadelijke chemicaliën. Ik heb nooit met chemische kleuringen gewerkt en ik ben ondertussen specialist in plantenkleuringen. Ook het werken in stilte past binnen mijn visie om een gezonde kappersbeurt aan te bieden: u gaat hopelijk zonder overprikkeling en helemaal ontspannen buiten. 

Wie is Jaline

Mama van 3 kinderen, gelukkig gescheiden en bezige bij. Mijn 16-jarige zoon is topsporter en hoopt als schermer de Olympische Spelen te bereiken.  Mijn dochter van 12 helpt al eens in het kapsalon en gaat al dansend door het leven. En dan is er nog een 10-jarige zoon voor wie het leven een grote speeltuin is. Met hem ga ik een maand van Porto naar Compostella wandelen in 2024.  


Bij elke activiteit die ik onderneem kom ik een klant tegen :)  Alvast mijn excuses als ik je niet herken. Spreek me gerust aan maar laat ons over iets anders praten dan haar als we elkaar treffen op Ecstatic Dance, De Gentse Feesten, in De Vooruit, bij Timotheüs, de Qi-Gong les of op een vrouwencirkel...

Ik rij graag met de motor, ik zwem een heel jaar door in koud water, mijn nachttafeltje is altijd gevuld met een stapel boeken (die ik ook effectief lees), mijn vrienden zijn de beste ter wereld en tussen al dat leuks blijf ik bezig met traumaverwerking en zelfontwikkeling. 

Bij mijn geboorte kreeg ik de naam Jelle. Omdat ik het na 30 jaar beu was om als 'mijnheer' aangesproken te worden, heb ik in 2019 mijn naam veranderd naar Jaline. Als u tot hier gelezen hebt weet u veel over mij. Alvast bedankt voor uw interesse. U kan nu zelf beslissen of u mij als kapster wil leren kennen. 

NH&S-122.jpg
NH&S-16.jpg

Mijn visie als kapster

Zelf draag ik mijn haar puur natuur: de grijze haren mogen er zijn en ik draag mijn krullen met trots.

Zo werk ik ook als kapster: ik ga niemand overtuigen om te starten met kleuren of om highlights te laten zetten.

Als je bij Natural Hair & Silence naar de kapper komt, dan zal ik je wel met mijn enthousiasme proberen overtuigen om gezonde verzorgingsproducten te gebruiken. 

Kies jij er voor om je haar te kleuren dan help ik je met veel plezier op een gezonde manier verder met een natuurlijke plantenkleuring. U kan rekenen op eerlijk advies en veel ervaring. 

Dat ik er voor kies om toch nog één chemische behandeling aan te bieden in de vorm van highlights, is omdat ik vind dat als je kiest voor verlichten van de haarkleur, je best kan kiezen voor een product dat zo min mogelijk schade brengt aan je haar en het milieu. De Mineral Whitener van Rodolphe & Co is een mooi product op natuurlijke basis.

Als ik zie dat haar reeds beschadigd is, of als er problematische haaruitval is, zal ik geen highlights zetten. Ik zal ook nooit ingaan op een vraag om heel het haar te ontkleuren omdat de chemicaliën dan de huid raken. 

Toekomstplannen

Ik hou van ondernemen dus het kapsalon zal in de toekomst uitbreiden met extra kappers die zich herkennen in mijn visie en missie. 

Mijn grote droom is een Holistisch Centrum oprichten waar naast gezonde kappersdiensten ook een diëtist, accupunctuur, yoga, massages, vrouwencirkels en andere passende diensten aangeboden worden. 

Zelf zal ik 4 jaar opleiding volgen bij Stefaan Lonkce van Ahawa om me te verdiepen in Sjamanisme en Druïdisme. In de toekomst zal ik halftijds kapster zijn en halftijds andere dingen doen. 

Image by Frames For Your Heart
Over ons: Nieuws
bottom of page