top of page

4 weken onderweg met een rugzak

Wat neem ik mee? Wat wil jij meenemen?
Laat je inspireren maar beslis vooral zelf wat voor jou noodzakelijk is
als je 4 weken te voet onderweg bent. 
Stel jezelf de vraag: voor welke voorwerpen ben je bereid extra grammen te dragen?
Voor de aankoop wordt je geleid naar een externe webshop.

Rugzak

OSPREY-Women's Aura AG 65

Een rugzak is de basis als je wil trekken. De rugzak moet als het ware vergroeien met je lichaam...

Ik koos een grote rugzak die ik niet helemaal vol laadt. Zo kan ik er nog eten bijsteken als ik naar de winkel ga, kan ik de jas en/of de trui die ik draag nog gemakkelijk in kwijt enz...

Ik gebruik de rugzak ook als ik ga kamperen in het bos. De hangmat en mijn slaapzak zijn lichtgewicht en compact. Maar ik neem ook graag een schapenvel mee en dat past ook perfect in deze rugzak :-)

osprey-womens-aura-ag-65-trekkingrugzak.jpg

Donzen slaapzak

BIG AGNES

Een warme, lichtgewicht slaapzak, ook een van je beste vrienden op reis. Ik ben fan van natuurlijke materialen dus ik koos voor dons in plaats van voor een synthetische vulling. 
Deze slaapzak neemt heel weinig ruimte in, weegt 1 kilogram en biedt me warmte in kille herbergen en als ik in het bos slaap. 
Ik bewaar de slaapzak zorgvuldig zodat ik er nog jaren plezier van heb. Is voor mij zijn geld zeker waard.

big-agnes-sidewinder-sl-20-650-downtek-donzen-slaapzak.jpg

Regenponcho

Sea to Summit - Tarp Poncho

Er bestaat geen slecht weer, er bestaat alleen slechte kledij. Een lichtgewicht regenponcho die over de rugzak past is een luxe die ik me dit jaar permiteer.

poncho.png

Wollen wandelsokken

FALKE-TK1 Wool

Alweer kies ik voor natuurlijk materiaal: merinowol. Heerlijk zacht om mee te wandelen en in de winter draag ik deze sokken ook als ik met de motor rijdt. De sokken zijn gemakkelijk met de hand te wassen en drogen snel. Ik neem twee paar mee op reis zodat ik een paar kan dragen en een paar kan laten drogen.

falke-tk1-wool-wandelsokken.jpg

Collageenpoeder

Vital Proteins Collageen Peptiden

Als je onderweg bent vindt je overal koolhydraten: frieten, pasta, deegwaren allerhande... Maar ik voel me beter als ik eiwitten en vet kan eten. Ik neem dus een flesje collageenpoeder mee dat ik kan mengen in voedsel of vloeistof. Samen met een goeie scheut MCT olie ben ik goed gevoed en kan ik wat rommeleten verdragen onderweg.

collageenpoeder.png

MCT olie

Go-Keto MCT-Olie Pure C8

Ik laat me goed adviseren en zo koos ik voor Pure C8 MCT olie. Een flesje mee op reis en samen met het collageenpoeder kan ik mezelf snel voeden met eiwitten en gezond vet. Deze olie is smaakloos dus je kan het gemakkelijk mengen met voeding of vloeistof.

C8 MCT olie_edited.jpg

Wandelschoenen

Vivobarefoot Tracker Forest ESC Bracken

Barefootschoenen, ik draag niets anders meer. In 2023 wandelde ik 500 kilometer zonder blaren, pijntjes, kloven aan mijn voeten met deze schoenen. 

Waterdicht (een beetje ledervet meenemen), goeie grip, superlicht en plooibaar. Sinds ik barefootschoenen draag heb ik geen rugpijn meer. Ik geniet tijdens het wandelen van het voelen van elke oneffenheid en van het bewust voelen hoe ik mijn voet afrol bij elke stap. 

Zelf heb ik maat 42, dus ik moet mijn gading vinden bij de herenschoenen. Maar er zijn ook veel mooie modellen voor vrouwen. 

vivobarefoot-tracker-forest-esc-bracken-mannen.webp

Natuurlijke zonnecrème

Tallow Cosmetics

Ook te koop in het kapsalon

De beste zonnecrème die ik al gevonden heb. Smeert uit zonder kleven en zonder witte strepen. 

Op basis van rundervet, 100% natuurlijk met een zonnefilter van non-nano zinkoxide. 

Mijn kinderen nemen deze zonnecrème overal mee naartoe zodat ze geen chemische rommel op hun huid moeten smeren. 

online kopen
IMG_4651.HEIC

Tegen spierpijn

Traumeel zalf

Gemengd met een beetje tea tree olie wrijf ik dit op pijnlijke spieren. Het heeft me goed geholpen tijdens een trektocht in Nepal tot 3000m en het is meer dan voldoende om deze zalf bij te hebben tijdens elke trektocht. 100% natuurlijk

Te koop via de apotheker
Traumeel.jpg

Ontsmettend

Tea Tree olie

Deze olie is ontsmettend en is goed voor vele kwalen: wondverzorging, spierpijn, schimmelvlekjes, gevoelig tandvlees, keelpijn, ...

Je kan de olie rechtstreeks lokaal aanbrengen, verdunnen in een andere olie (of shampoo of een huidverzorgingsproduct) of zelfs innemen in kleine hoeveelheden. 

Dit zit standaard in mijn reiskoffer of rugzak.

tea tree olie.jpg
Op weg naar Compostella: Producten
bottom of page