top of page

Alternatieve geneeskunde,
(of zou het net de basis zijn in plaats van alternatief?)
therapeuten en coaches die mij geholpen hebben lijst ik hier op.

In 2019 zakte ik weg in een diepe Burn-Out. Alle trauma's die ik diep in mijn lichaam had opgeslagen toonden zich.
Ik leefde een leven dat niet het mijne was, omdat ik vol angsten zat, omdat ik wou voldoen aan verwachtingen van anderen en van de maatschappij. 
Stap voor stap vond ik mezelf, en nog steeds ben ik op weg naar heling en authenticiteit. 
Iedereen die hieronder vermeld staat kan ik 100% aanbevelen.

Accupunctuur

Emmy Van den Driessche

Emmy kwam als klant in mijn kapsalon terecht, ik luisterde graag naar de wonderen die ze kan verrichten met accupunctuur en ik zocht haar op om mij te helpen met gezondheidsklachten. 

Emmy sloot zich aan bij de vrouwencirkel voor bewuste onderneemsters die ik organiseerde in 2022-2023 en zo werden we goede vriendinnen. 

Ik kan haar in alle vertrouwen aanraden voor haar deskundigheid.

Emmy.png

Holistic Nutrition

Sofie De Cercq

Wat we eten heeft een grote invloed op onze gezondheid. 

Ik geloof dat ons darmflora onze gezondheid bepaalt. En dat is waar Sofie me geholpen heeft. 

Van 100 kilogram wegen, 24/24 spierpijn, moeheid, darmkrampen, slechte vertering, acné, zware maandstonden met veel pijn, depressiviteit en lusteloosheid naar gezondheid via 'diëet'.

Ik eet sinds 2021 wat de natuur ons biedt: veel dierlijke eiwitten en vetten, biologische groenten en fruit (of toch zoveel mogelijk) maar vooral: 

geen kleur- en smaakstoffen meer, geen geraffineerde voeding en veel minder koolhydraten. 

Sofie De Clercq.png

Holistische gezondheid

Nina Verschelden

Nina biedt consultaties aan maar ze heeft ook al haar wijsheid en kennis in online cursussen samen gevat. 

Een grote aanrader als je meer wil weten over hoe voeding je gezondheid beïnvloedt en hoe je zelf op korte termijn kleine gezondheidsklachten kan verhelpen. 

Met de code JALINE10 krijg je 10% korting op online cursussen!

Healable.png

Nurosym

Nervus Vagus stimulatie

Ik was lang niet overtuigd van de mogelijke werking van dit soort apparaten. Tot ik via meerdere mensen hoorde dat Nurosym wel degelijk verschil maakt.

Voor mij helpt het op volgende manieren:

- ik slaap duidelijk beter als ik het apparaat 's avonds gebruik 

- ik kan opmerkelijk beter en dieper ademen

- ik heb minder spierpijn

- het helpt mij om terug rustig te worden als ik getriggerd ben

Het apparaatje kan de oorzaak van gezondheidsklachten niet weg nemen, innerlijk werk zal je nog steeds zelf moeten leveren. 

Het apparaat kan helpen bij volgende klachten: 

- depressieve klachten

- slapeloosheid

- chronische vermoeidheid

- angst

- stress

- constante fight/flight/freeze 

Als je de code JALINEDH5 gebruikt krijg je 5% korting

Parasym_1.jpg

Osteopathie

Ilona Demol

Elke lichamelijke klacht is terug te brengen naar (onverwerkte) emoties. Maar als de klacht er is, kan osteopathie verlichting brengen. 

Een osteopaat die ook fasciatherapie toepast kan helpen om wat vast zit, wat dus opgeslagen zit in het lichaam, lost te maken zodat het verwerkt kan worden. 

Ik heb veel te danken aan Ilona. In 2022 had ik een hernia. Met de hulp van Ilona ben ik helemaal hersteld zonder ingreep of medicatie. 

Schouder behandeling

Osteopathie

Mathias Devriendt

Een zeer ervaren osteopaat. Osteopaten zijn mensen, ze specialiseren zich in wat hun interesse wekt en zo kan het nuttig zijn om niet van 1 osteopaat te verwachten dat hij/zij alle klachten kan verhelpen. Soms is een andere visie, andere kennis en/of ervaring nuttig om weer stappen vooruit te zetten. 

Mathias wordt geassisteerd door zijn hond en dat zorgt er voor dat mijn kinderen bijvoorbeeld blij zijn als ze nog eens langs mogen gaan bij hem. 

Mathias Devriendt.png

Causopractie

Evi Dieltjens

Als er trauma's en emoties verwerkt worden, komen er heel veel toxische stoffen vrij in het lichaam. Anderzijds kunnen toxische stoffen in het lichaam (zware metalen, ...) ervoor zorgen dat lichamelijke klachten blijven aanhouden. 

Causopractie is een techniek waarbij laag per laag gezocht wordt naar welke stoffen het lichaam moeten verlaten. 

Zowel voor mij als voor mijn kinderen heeft het al goed geholpen. 

causopractie.png

Holistische huisarts

Artsenhelios

Het beste van twee werelden: geschoolde artsen die niet vergeten zijn dat we mensen zijn en dat ons lichaam een enorm groot herstellend vermogen heeft. 

Homeopathie, antroposofie en Oosterse geenskunde gemengd met de kennis van de Westerse geneeskunde. 

De eerlijkheid gebied mij om te melden dat ze een patiëntenstop hebben. 

aromatherapie

Live the Connection

Olga Bosmans

Live the connection is een techniek die rechtstreeks communiceert met het onderbewuste. Voor mij werkt het heel goed. Olga is een schat van een dame met veel kennis en ervaring. 

Je kan bij haar terecht voor hulp rond burn-out, loopbaancoaching, zelfontplooiing en life coaching. 

Ik ben haar heel dankbaar voor haar hulp en de veiligheid die ze me biedt. 

Olga.png

Familieopstellingen en vrouwencirkels

Ditte Brys

Patronen blootleggen, verhoudingen weerspiegelen, tonen wat getoond wil worden maar wat je met je hoofd niet kan begrijpen, naar het bewuste brengen wat onbewust speelt,... Dat is wat een familieopstelling kan doen. 

Soms is dit pittig, je kan altijd de intentie uitspreken dat het met zachtheid mag gebeuren. 

Mijn ex-man en ik doen maandelijks samen een opstelling omdat we nog steeds de wil hebben om patronen te doorbreken. Tijdens ons huwelijk is dat niet gelukt, nu we uit elkaar zijn als koppel lukt het wel. We blijven het kerngezin voor onze kinderen en we zijn samen aan het helen. 

De vrouwencirkels van Ditte zijn spiritueel en vol liefde en zachtheid. 

Image by Anthony Ievlev

Functionele en integratieve therapie

Pieter Van Heule

Holistische therapie. Pieter heeft tonnen ervaring. Ik weet niet goed hoe ik zijn manier van werken moet beschrijven. Het helpt!

Ben je enkel klassieke Westerse geneeskunde gewoon? Dan is de aanpak van Pieter misschien een (te) grote verandering. 

Ben je al wat gewoon qua alternatieve geneeskunde en zoek je oplossingen voor klachten die anderen nog niet hebben kunnen oplossen, dan kan Pieter de juiste man zijn. Geef je over en heb vertrouwen. 

Chinese Geneeskunde Kruiden

Healing en zoveel meer

Ahawa

Stefaan en Cin van Ahawa zijn echt fantastisch. 

De kinderen en ik hebben hun helende krachten mogen ondervinden tijdens een healing. Ik ga ook regelmatig naar een Gouden Slang healing bij hen en ik volg een opleiding Sjamanisme/Druïdisme bij Stefaan die 5 jaar zal duren. 

Hun aanbod is divers. Kijk zeker op de website. Ze zijn professioneel en heel aards!

Image by Frames For Your Heart

Holistische tandarts

Respire

Charlotte Van Belle is holistich tandarts. Maar je kan voor veel meer terecht bij Respire!

Neem een kijkje op hun website. 

Image by Caroline LM

Coaching en trajecten

Joris Van Doorslaer

Mijn ex-man leerde Joris kennen op het mannenfestival, zo kwam ik op de website terecht van Unleashing of Potential en in 2023 ging ik mee naar Nepal voor een 10-daagse trektocht in het Langtang gebergte. 

Sindsdien ga ik maandelijks bij Joris langs om me te laten helpen bij angsten die ik wil overwinnen, mezelf durven zijn, mijn dromen en doelen helder te krijgen, onzekerheden uit te spreken, ... 

Joris.png

Podcast en vrouwencirkels

Wijzevrouw

Voor vrouwen over vrouwen: de Menopauze en vooral de weg ernaartoe brengt heel wat verandering in een vrouwenlichaam. Zo binnen zo buiten, dus ook ons denken en ons gedrag verandert. 

De podcast bevat 6 afleveringen en is echt en aanraden voor elke vrouw. Om je eigen lichaam en de veranderingen in je persoonlijkheid (of van je moeder en andere vrouwen) beter te begrijpen.

Er zijn ook vrouwencirkels over het thema Menopauze en er komt een nieuwe reeks van de podcast aan in het voorjaar van 2025. 

Door de trauma's uit mijn jeugd en de burn-out ben ik al vroeg in de peri-menopauze beland. De podcast heeft me veel gebracht om met de hormoonschommelingen in mijn lichaam om te gaan. Ook de vrouwencirkels zijn een aanrader! 

wijzevrouw.jpg

Personal Coach

Laura Torrekens

Trauma veroorzaakt pijn en lichamelijk ongemak. Mager, dik, alles ertussenin, het kan verschillende oorzaken hebben waarom je lichaam vet opslaat of net een zeer snelle verbranding heeft. 

Je gewicht zegt niets over je spiermassa: rugpijn, te zwakke buikspieren,... een personal coach kan je helpen om terug sterker (meer spiermassa) te worden en/of je fitter te voelen. 

Laura is een aangenaam persoon met heel veel kennis over hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden. 

Laura Hej personal trainer.webp

Qi Gong

Laurence Carlier

Na de burn-out en de bijhorende lichamelijke klachten moest ik opnieuw leren bewegen. Letterlijk: mijn lichaam terug leren kennen en leren mijn spieren te gebruiken. 

Laurence was de geschikte persoon om me geduldig en met veel begrip te helpen. De groepslessen boden de veiligheid en het vertrouwen om door de pijn te durven gaan. 

Laurence.png
Hulpverleners: Producten
bottom of page