top of page

Boeken

Elk boek heb ik zelf gelezen, ik heb er veel aan gehad op mijn weg naar traumaverwerking, gezondheid en heling.

Er ligt nog steeds een grote stapel boeken klaar om te lezen.

Ik heb geleerd dat ik op het juiste moment naar een bepaald boek wordt getrokken...

Sommige boeken moeten een tijdje liggen wachten voor ik klaar ben voor hun antwoorden en wijsheid. 

Elk boek hieronder vermeld heb ik zelf gelezen. 

De tijger ontwaakt

Peter Levine

Een boek over traumaverwerking, wat trauma met ons lichaam doet en hoe we ons kunnen spiegelen aan dieren om overlevingsenergie los te laten.
Geen gemakkelijke lectuur, wel een aanrader voor wie het gevoel heeft zichzelf niet onder controle te hebben.

De tijger ontwaakt.jpg

De stem van je lichaam

Peter A. Levine

Ook over trauma, heel anders opgebouwd dan 'De Tijger ontwaakt'. Een praktisch boek vol herkenbaarheid voor wie het nodig heeft. Een grote hulp op weg naar heling.

de stem van je lichaam.jpg

De kracht van het NU

Eckhart Tolle

Het wordt een spiritueel boek genoemd. Ik zou het eerder een boek vol levenswijsheid voor iedereen noemen. Het boek biedt hulp als je bewuster wil leven. Bewust = hier en nu.

De kracht van het nu.jpg

Filosofie van de burn-out

Pascal Chabot

Geen boek over hoe je van een burn-out herstelt, maar en filosofische benadering waardoor je mild naar jezelf kan zijn: een burn-out is niet jouw fout. De maatschappij creëert burn-out bij gedreven en gemotiveerde mensen. Doet je na denken over de zin van het leven en welke ruimte 'werk' daarbij mag innemen.

Filosofie van de burn-out.jpg

Gut and Physiology Syndrome

Natasha Campbell-McBride

Het GAPS diëet. Hoe beïnvloed je darmflora je (mentale) gezondheid. Een ware eye-opener in mijn eigen herstelproces en een grote bron van inspiratie voor mijn levensstijl zonder chemicaliën. 'Wat je niet zou eten moet je ook niet op je huid smeren'. Noem een ziekte en onze voeding blijkt er invloed op te hebben!

Gaps.jpg

De ontembare vrouw als archetype in mythen en verhalen

Clarissa Pinkola Estés

Een boek dat je niet in 1 keer uitleest. Met mythes en verhalen worden we meegenomen naar de innerlijke en uiterlijke vrouwelijke wereld. Elk verhaal brengt inzicht en begrip. Sommige verhalen vragen om meerdere malen gelezen te worden. Dit boek spreekt met onze ziel.

De ontembare vrouw.jpg

De fontein, vind je plek

Els van Steijn

Een boek over familiesystemen. We zijn ons niet bewust hoe onze voorouders ons beïnvloeden. Wat is je plek in je familiesysteem en neem je die ook effectief in? Ik heb er veel uit geleerd. Ik stond niet op mijn plek en dus waren er veel blokkades in mijn lichaam, in mijn leven. Ook ideaal voor wie nog nooit een familieopstelling heeft meegemaakt en er interesse in heeft. Dit boek leert je wat familieopstellingen zijn en hoe ze je kunnen helpen op je pad naar heling.

De fontein, vind je plek.jpg

De fontein, maak wijze keuzes

Els van Steijn

Een vervolg op De fontein, vind je plek. Maar je kan het boek ook lezen zonder het eerste boek gelezen te hebben. Verdieping, geeft ook een inkijk in systemen in het professionele leven. Liet mij het belang zien van het erkennen van je vader en moeder. En bij uitbreiding: een kind is 50% de genen van de moeder en 50% de genen van de vader. Als er een ouder wordt afgewezen, wordt dus ook 50% van het kind afgewezen.

de fontein, maak wijze keuzes.jpg

De Keuze, leven in vrijheid

Edith Eger

Moeilijk te beschrijven wat dit boek voor mij gedaan heeft. Het heeft onbewust veel veranderd, zonder dat er echt praktische tips in het boek staan. Het laat je zien dat iedereen een keuze heeft. Het doet je nadenken over de keuzes die jij maakt en wil maken. Over de stappen die je kan zetten om keuzes te durven maken.

De Keuze.jpg
Boeken: Producten
bottom of page